Andzer Photography

because open eyes matters...

andzer

 

andzerΤο υπέροχο με τη φωτογραφία είναι ότι ποτέ δε σταματάς να μαθαίνεις. Πάντα θα υπάρχει μια νέα ματιά, μια νέα τεχνική, μια νέα άποψη. Ανακατεύτηκα με αυτό τον απίστευτο τρόπο έκφρασης από τη δεκαετία του '70, ποτέ δε σταμάτησα να εκπλήσσομαι.

Λίγα λόγια για μένα

Γεννήθηκα μεγάλωσα και σπούδασα στην Πάτρα. Και οι δυό μου ρίζες είναι προσφυγικές. Η πλευρά του πατέρα μου κατάγεται από το Αιδίνι της Μικράς Ασίας, και εγκαταστάθηκε στην Πάτρα με την ανταλλαγή του 1922. Η γενιά της μάνας μου είναι από τη Ζάκυνθο. Εφυγαν από κει όταν καταστράφηκε το "χωρίο" τους (Λαγκαδάκια) απο το μεγάλο σεισμό της 12/8/1953, και έψαξαν για καλύτερη τύχη στην πρωτεύουσα της Αχαίας. Πρόσφυγας και από τις δυό πλευρές, χωρίς κάτι να με κρατάει επαγγελματικά στην Πάτρα, την εγκατέλειψα το 1987 για να βρω καλύτερη τύχη στη Θεσσαλονίκη, στην οποία ζώ και εργάζομαι.

Μ αρέσουν τα ταξίδια, όχι όμως τόσο το site seeing, όσο το να ανακαλύπτω άλλες νοοτροπίες, αντιλήψεις και πρακτικές. Η σχέση μου με τη μουσική είναι εξίσου δυνατή με αυτή της φωτογραφίας, και όταν βρεθώ με καλή παρέα μπορεί να πω και ένα-δυό τραγούδια με το ακορντεόν μου. Αγαπώ ιδιαίτερα τις μυρωδιές της εξοχής και λατρεύω τη θάλασσα. Στον ελεύθερο χρόνο μου κάνω μαστορέματα και κατασκευές. Οι περισσότεροι που δοκιμάζουν τη μαγειρική μου ενθουσιάζονται.

Ενδιαφέρομαι πολύ για τα κοινά και πιστεύω ότι οι πολίτες πρέπει να είναι πιό ενεργοί στη διεκδίκηση όσων τους αξίζουν. Υποστηρίζω σθεναρά το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και ανησυχώ για ιδιαίτερα για τις συνέπειες των πράξεών μας που επηρεάζουν την πορεία του πλανήτη μας.

Φωτογραφικό background

Σχεδόν γεννημένος μέσα σ ένα σκοτεινό θάλαμο. Ο πατέρας μου ήταν επαγγελματίας φωτογράφος. Έμαθα τα πάντα απ αυτόν για τη λήψη και την επεξεργασία, βοηθώντας τον σχεδόν παντού... part-time φωτογράφος για πολλά χρόνια.. διαρκώς παθιασμένος μέχρι τώρα. Δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου χωρίς μιά μηχανή στο χέρι... Ακόμα έχω τις περισσότερες από τις παλιές μου φωτογραφικές (ένα σωρό εξοπλισμό, φακούς, φωτόμετρα, φλας, κλπ). χιλιόμετρα αρνητικών, Terabytes ψηφιακών στο αρχείο μου.. Πάντα εντυπωσιαζόμενος από νέες ιδέες..

Μόρφωση

Σχολή Χημείας, Πανεπιστήμιο Πάτρας
MBA, Kingston University, UK

Περνώντας στην ψηφιακή

Η πρώτη μου επαφή με την ψηφιακή εποχή έγινε το 2002. Από τότε σπάνια χρησιμοποίησα φίλμ. Μετά το 2007 ανακάλυψα το κοινό του διαδικτύου και αυτό έδωσε νέα πνοή και χαρά στις φωτογραφικές μου αναζητήσεις. Πέρασα από διάφορα επίπεδα εξοπλισμού Nikon (D80, D200, D90, D300) και τώρα δουλεύω με την Nikon D7100 και D7000, διάφορα φλας, κλπ... Στη γκαλερί μου θα βρεις ένα μίγμα από ψηφιακές φωτογραφίες, αλλά και αρκετές παλιές αναλογικές λήψεις, σκαναρισμένες και επεξεργασμένες λίγο (έως και πολύ).. :)

Ψηφιακή επεξεργασία

Προσπαθώ να κάνω τις συνθέσεις μου απ ευθείας απ τη μηχανή, δεν συμπαθώ το υπερβολικό κροπάρισμα. Αλλά σε γενικές γραμμές μ αρέσει να προσομοιώνω τις επεξεργασίες σκοτεινού θαλάμου χρησιμοποιώντας το Photoshop, μελετώ όσο μπορώ, ψάχνω για νέες τεχνικές κλπ.. Μ αρέσει το ψηφιακό ανακάτεμα πολλαπλών λήψεων.

Θεματολογία

Φωτογραφίζω σχεδόν οτιδήποτε κινείται ή δεν κινείται μέσα στο οπτικό πεδίο μου.. Μ αρέσουν τα πορτρέτα και το πως γράφει το φως στο ανθρώπινο κορμί. Με συναρπάζουν οι εικόνες δρόμου, αλλά και τα studio-setup, τα τοπία, οι θαλασσογραφίες, τα macro.. σχεδόν τα πάντα.. Προσπαθώ να έχω την ανθρώπινη παρουσία, ή καλύτερα το ανθρώπινο "άγγιγμα" μέσα στα κάδρα μου. Αλλά κυρίως μ αρέσει να κάνω φωτογραφία που περιέχει μια ιδέα, μια σύλληψη, ένα συμβολισμό..

Δεν μ ενδιαφέρει να παρουσιάσω την ομορφιά, αλλά ούτε και τη μιζέρια αυτού του κόσμου. Μ ενδιαφέρει όμως η εικόνα μου να γίνει ο σπόρος που θα ξυπνήσει κάτι στη τη φαντασία του θεατή μου, και θα τον κάνει να ονειρευτεί.

Ομαδικότητα

Υπήρξα ένας από τους ιδρυτές της φωτογραφικής ομάδας "Εικόνων Συλλέκτες" (2008), και του "Συλλόγου Φίλων των Τεχνών - ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ πολιτισμού". Τώρα μέλος της φωτογραφικής ομάδας Καλαμαριάς "Φωτοδράσεις".

Συμμετοχή σε Εκθέσεις

 • 2008, Απρ, ομαδική έκθεση, Café Ελληνικό, Θεσσαλονίκη
 • 2008, Νοε, ομαδική έκθεση, Café Ελληνικό, Θεσσαλονίκη
 • 2009, Φεβ, ομαδική έκθεση, Café Ελληνικό, Θεσσαλονίκη
 • 2010, Φεβ, "Explore Light", ατομική έκθεση, Café Ελληνικό, Θεσσαλονίκη
 • 2010, Απρ, "Explore Light", ατομική έκθεση, Café Ελιξίριο, Θεσσαλονίκη
 • 2010, Μαι, ομαδική έκθεση, Πολιτιστικό κέντρο Κόδρα, Καλαμαριά
 • 2011, Απρ, ομαδική έκθεση, Cafe Ελληνικό, Θεσσαλονίκη
 • 2011, Μαι, ομαδική έκθεση, Remezzo, Καλαμαριά
 • 2011, Ιουν, ομαδική έκθεση, Πολιτιστικό κέντρο Κόδρα, Καλαμαριά
 • 2012, Φεβ, "Απόδραση", ομαδική έκθεση, Café Ελληνικό, Θεσσαλονίκη
 • 2012, Νοε, "Εικόνες στο μεταίχμιο", ομαδική έκθεση, Remezzo, Καλαμαριά
 • 2015, Ιουν, "Σημεία των Καιρών"ομαδική έκθεση, Remezzo, Καλαμαριά


Εισηγητής σε Σεμινάρια 

 • 2009, Μαιος - Ιούνιος, Τα βασικά της φωτογραφίας, Ξενοδοχείο Φιλίππειο, Θεσσαλονίκη
 • 2009, Νοε, Φως και Σύνθεση, Θέατρο Χηλής, Καλαμαριά
 • 2009, Δεκ, Τα βασικά του Photoshop, Θέατρο Χηλής, Καλαμαριά
 • 2012, Νοε - 2013, Μαρ, Σεμινάριο φωτογραφίας για το "Κοινό", Καλαμαριά
 • 2013, Αυγ, Βιωματικό Εργαστήρι Φωτογραφίας, Ικαρία

Επικοινωνία

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, χρησιμοποιήστε το

contact[at]andzer.gr